13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Moje langoše

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 1 kg
mléko 1/2 litru
zakysaná smetana 200 gramů
droždí 100 gramů
olej
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: slovenská
Příprava: 45 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mouku, sůl, promícháme, vlažné mléko, zakysanou smetanu, kvásek, který jsme si připravili z mléka ,trošky cukru, mouky a droždí. Vypracujeme vláčné těsto . Necháme kynout na teplém místě. Po vykynutí vyvalíme na půl centimetrovou placku a vykrajujeme kulaté langoše, nebo po kouskách odebíráme a pak vyválíme. Pečeme na pánvi s olejem.
Těsto vydrží v ledničce v mikroténovém sáčku až 3 týdny.


 


RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s műsli a jablky

Postup: Bílý jogurt smícháme s 30g műsli a nakrájeným jablkem. A dáme si k tomu... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...